WERKWIJZE

Elke bruiloft is een unieke gebeurtenis, en dat wil je terugzien in de foto’s. Er is niet een standaardwijze. Wel leert de ervaring dat bepaalde punten overeenkomen. Daarom heb ik drie verschillende pakketten gemaakt. Wil je toch wat anders? Veel wensen zijn mogelijk en zijn individueel bespreekbaar. Neem daarvoor contact met me op.

Verder vind ik het belangrijk dat er een klik is. Want als er een klik is, weet je zeker dat we ons beiden – voor en achter de camera – goed en op ons gemak voelen. Daarom vind ik het prettig om van tevoren kennis te maken en alle wensen en mogelijkheden door te spreken. Tijdens de dag zelf probeer ik overal aanwezig te zijn zonder op te vallen. En volgens mij lukt dat aardig goed!

De mooiste foto’s zet ik natuurlijk graag op deze site en wellicht wil ik in de toekomst ook meedoen met fotowedstrijden op het gebied van bruiloftsfotografie (dat heb ik nog niet eerder gedaan). Maar ik zal altijd eerst dubbelchecken of ik de foto’s ook voor dat doel mag gebruiken.

Aangezien het fotograferen van bruiloften iets is wat ik combineer met mijn journalistieke werk en ik me bij elke bruiloft opnieuw wil blijven verwonderen, neem ik maar een beperkt aantal opdrachten binnen een zelfde periode aan. Daarom geldt, hoe eerder je laat weten dat je interesse hebt in mijn fotografie, hoe beter.

– Wat kan je in elk geval verwachten?

Het mooiste is als alle foto’s bij elkaar passen, zodat de sfeer en uitstraling kloppen. Daarom check ik alle foto’s op kleur, contrast en helderheid. Jullie ontvangen alle foto’s bewerkt en in hoge resolutie naar voorkeur digitaal of op DVD. Zo ben je niet van mij afhankelijk voor het maken van je nabestellingen en kijk je niet tegen verborgen kosten aan.

Pakket I:

Zes uur fotografie op de gewenste lokatie(s)
& de selectie en nabewerking van circa 150 -300 hoge resolutie foto’s
& daarnaast ook lage resolutie foto’s voor kijkgemak op je computer thuis
& digitaal aangeleverd of op DVD en klaar om af te drukken
& reiskosten binnen de Randstad inbegrepen

Prijs: € 1250

Pakket II: 200806210098

Zoals pakket I
& fotografie van de hele dag
& met uitvergrotingen van de vijf mooiste foto’s
& webalbum met slideshow

Prijs: € 1650

Pakket III:

Zoals pakket II
& trouwalbum gemaakt op basis van jullie wensen en voorkeuren
& 4 pocket trouwalbums (met een andere beeldselectie en opmaak dan het album hierboven)

Prijs: € 2450

Alle prijzen zijn inclusief BTW.

En wat natuurlijk niet mag ontbreken, een lijstje veel gestelde vragen en hun antwoorden:

– Waarom zou je ervoor kiezen om een fotograaf de hele dag aanwezig te laten zijn?

Nog voor een bruiloft écht van start gaat, is er al veel gaande. In de voorbereidingen bouwt zich een spanning op – het ís bijna zover. Bovendien zijn bruid en bruidegom vaak nog van elkaar gescheiden. Met foto’s van die momenten erbij breng je het geheel weer samen. En hetzelfde geldt natuurlijk voor het einde van de avond, in de laatste uren vindt meestal een ontlading plaats. Er kan niks meer mis gaan, er kan gefeest worden! Met fotografie van het begin tot eind beleef je de hele dag opnieuw.

– Wat is er handig aan een webalbum?

Met een webalbum laat je al gasten via een email meegenieten van alle foto’s. Ook nabestellingen doorgeven wordt door een webalbum heel erg makkelijk gemaakt.

– Waarom zou je het maken van een trouwalbum uit handen geven?

Het kost veel tijd om een mooi boek te maken. Allereerst moet je een keuze maken uit de vele foto’s en vervolgens moet je gaan denken over een ontwerp en opmaak van de pagina’s. Een trouwalbum is iets wat al snel blijft liggen. Er zijn tegenwoordig natuurlijk veel programma’s waarmee dit makkelijk gemaakt wordt maar de samenstelling van de pagina’s en de volgorde van de foto’s is heel bepalend voor de uitstraling van je boek. Ik laat graag voorbeelden zien van boeken die ik heb gemaakt. Het trouwboek wordt uiteraard in samenspraak gemaakt waarbij jullie het laatste woord hebben over beeldselectie, opmaak en ontwerp.

– Wat is er leuk aan een pockettrouwboek?

Een pockettrouwboek is een uniek cadeau voor bijvoorbeeld je ouders of getuigen. Het wordt apart vormgegeven en heeft een eigen fotosamenstelling en is dankzij het formaat zo mee te nemen. Dus ook handig om mee te nemen en aan iedereen te laten zien.